2018/04/12

Hokeja čempionāta laikā latviešu krodziņš būs Dānijas mazpilsētā Vejlē

Jau desmit gadus literāri muzikālā kluba “Četri Balti Krekli” filiāle darbojas pasaules čempionāta hokejā norises vietās. Arī Dānija nebūs izņēmums, taču šoreiz Normunds Jakušonoks un Valdis Blaubuks muzicēs nevis Herningā, kur Latvijas hokeja izlase aizvadīs spēles, bet 70 kilometrus attālajā Vejlē (paši dāņi šo pilsētu izrunā Vaile). 

Latviešu burziņi notiks 8. un 10. maijā pēc Latvijas izlases spēlēm pret Dienvidkoreju un ASV, un norises vietā būs “Old Irisih Pub Vejle” (adrese - Dæmningen 15, 7100 Vejle). Plānotais pasākuma sākuma laiks – plkst. 21.00. Ieeja bez maksas. 

“Herningas apkaimē nav tik daudz naktsmītņu, lai tur varētu komfortabli dzīvot itin visi hokeja fani. Latviešu līdzjutēju galvenā mītnes vieta ir tieši Vejle, tādēļ arī uzreiz bija pilnīgi skaidrs, ka arī “Kreklu” filiāle ir jārīko tieši šajā pilsētā,” teic viena no krodziņa idejas autorēm, tūrisma operatora “Travel Art LV” valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa. “Šogad Latvijas hokeja līdzjutēju būs mazāk, nekā iepriekšējos gados, taču patiešām ceru, ka “Vejles Baltajos Kreklos” jautrība sitīs augstu vilni!” piebilst Inese Krūmiņa. 

Zīmīgi, ka “Old Irish Pub” ir arī viena no demokrātiskākajām vietām Vejlē, kur alus pēc Dānijas mērauklām maksā salīdzinoši maz – apmēram piecus eiro. 

“Esmu priecīgs, ka šoreiz čempionāts notiks mazpilsētā – tieši mazo miestu burvība vislabāk atspoguļos šīs karaļvalsts īsto būtību,” pauž mūziķis Normunds Jakušonoks, kurš iepriekš Dānijā bijis tikai vienu reizi, un īsajā vizītē nav paguvis lāgā apjaust kādā šī zeme ir. “Vienīgais, ko atceros – dzīvojamo māju logiem nav aizkaru – viss kā uz delnas,” gremdējas atmiņās Normunds Jakušonoks. 

Normundam Jakušonokam šī būs jau devītā reize, kad viņš muzicēs pasaules hokeja čempionāta norises vietās, bet kopumā “Četru Baltu Kreklu” filiāle svinēs jau desmit gadu jubileju. 

“Desmit gadi – taisni neticas! Pirmo reizi “Četri Balti Krekli” hokeja filiāli iedarbināja tālajā 2008. gadā Kanādas pilsētā Halifaksā. Nākamajā gadā Latviju piemeklēja dižķibele, un daudzi fani palika mājās, nevis devās uz dārgo Šveici, tādēļ tur filiāli nerīkojām. Taču jau 2010. gadā tradīciju atjaunojām. Izņēmums bija 2012. gads, kad “Kreklu” filiāle” darbojās uz “Tallink” kuģa Rīga – Stokholma, un līdzjutējus priecēja grupa “Mākoņstūmēji”, bet pašā norises vietā Stokholmā dzīvās mūzikas vakaru nebija,” atceras “Četru Baltu Kreklu” līdzīpašnieks Ainārs Tamisārs.

1 komentārs:

  1. aizdevumu! aizdevumu! aizdevumu!Vai jūs meklējat cienījamu un akreditēta privāta aizdevuma uzņēmums, kas nodrošina aizdevumu par dzīves laikā iespēja.Mēs piedāvājam visu veidu aizdevumus ļoti ātri un viegls veids, individuālie aizņēmumi, auto aizdevumi, hipotekāro kredītu, studējošo kredītu, uzņēmuma aizņēmumiem, investīciju aizdevumu, parādu konsolidācijai un daudz ko citu.Ir ticis noraidīts, bankas un citas finanšu iestādes?Jums ir nepieciešams konsolidācijas iegādes kredīts vai hipotēkas kredīts? Nav izskatīsies vairāk mēs esam atnākuši, lai visas savas finansiālās problēmas, pieder pagātnei.Mēs aizdot līdzekļus privātpersonām un uzņēmumiem, kas nepieciešama finanšu palīdzība 2 % apmērā.Nekādas sociālās apdrošināšanas numuru, kas nepieciešams un nav kredīta pārbaude nepieciešama, 100 % garantēta.Es vēlos izmantot šo vidēja jums paziņot, ka mēs nodrošinām drošu un labvēlīgu palīdzību, un mēs būsim priecīgi jums piedāvāt aizdevumu.Tad nosūtiet mums e-pastu: pieteikties aizdevumam ()

    Atbildēt