2018/07/23

Golfa laukums “Viesturi” un Latvijas golfs svin 20 gadu jubileju

Svētdien, 22.jūlijā golfa laukuma “Viesturi” notika jubilejas turnīrs, kurā piedalījās arī vairāki golfa spēlētāji, kuri ar savu golfa spēli pirms 20 gadiem 1998.gada jūlijā atklāja Latvijā pirmo golfa laukumu un tādējādi aizsāka Latvijas golfa tradīcijas. Spēlētāji turnīra laikādalījās atmiņās par 20 gadus veciem notikumiem, savukārt vairāki no viņiem saņēma piemiņas medaļas “Golfa pamatlicējs Latvijā”.


Turnīrā piedalījās un piemiņas medaļu “Golfa pamatlicējs Latvijā” saņēma golfa laukuma “Viesturi” pirmā direktore Sandra Opīte, Latvijā pirmais golfa treneris Vilnis Baltiņš Jr, golfa kluba “Viesturi” pirmais prezidents Gunārs Pīlādzis, golfa laukuma “Viesturi” un Latvijas golfa federācijas pirmais sabiedrisko attiecību veidotājs Kristians Rozenvalds, portāla “Golfs.lv” redaktors Gundars Galkins, kā arī spēlētāji: diplomāts Pēteris Elferts, Vitālijs Gavrilovs ar sievu Lidiju Gavrilovu un Aldis Puisītis ar sievu Daigu Puisīti.

“Šo 20 gadu laikā ir izaugusi jauna golferu paaudze. Savulaik golfa laukumā “Viesturi”, saviem tobrīd golfu spēlējošajiem vecākiem līdzi nāca arī mazās meitenītes - Krista un Māra Puisītes, tāpat arī Laura Jansone. Tagad viņas ir jau izaugušas, izmācījušās Amerikā, kļuvušas ne tikai par daudzkārtējām Latvijas čempionēm, bet arī parādījušas sevi dažādās Pasaules golfa tūrēs ar cerībām Latviju pārstāvēt Olimpiskajās spēlēs,” pasniedzot medaļu Aldim Puisītim, teica golfa laukuma “Viesturi” izpilddirektore Ļubova Micenko.

Latvijas golfa federācijas prezidents Armands Puče, pasniedzot jubilāram 20 gadus vecu šampanieti, akcentēja, ka golfa laukums “Viesturi” ir Latvijas golfa svētnīca, kur radies Latvijas golfs. Tas esot bijis fanātiska entuziasma rezultāts, kura augļus Latvijas golfa sabiedriba bauda arī šobrīd. Latvijā šobrīd ir jau vairāki golfa laukumi, tai skaitā 2002.gadā atklātais 18 bedrīšu laukums “Ozo golf club”. Golfa spēlē ir bijuši iesaistīti vairāk nekā 10 tūkstoši spēlētāji. Sezonas laikā katru nedēļu notiek vairāki golfa reitinga turnīri.

Ļubova Micenko uzsver, ka golfa laukums “Viesturi” arī šobrīd ir būtisks Latvijas golfa attīstības centrs. 2018.gada sezonā golfa laukumā “Viesturi” ir ieplānoti golfa 63 turnīri, tai skaitā arī junioriem, iesācējiem, kā arī turnīri “Iesāksim spēlēt!”, kur golfu vēl nespēlējušie var spēlēt īstu golfa spēli pieredzējušo golfa spēlētāju pavadībā.

“Lai gan golfa laukumā ir tikai 9 bedrītes, taču “Viesturi” piesaista spēlētājus ar savu ērto atrašanās vietu, tradīcijām un mājīgo kluba māju, kurā notiek arī daudzi citi pasākumi,” norāda Ļubova Micenko.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru